„От Трън По-Убаво Нема“ – 2016


Публикация

„От Трън По-Убаво Нема“ – 2016

От admin2 Няма коментари

Скъпи приятели, колеги, музиканти, танцьори, певици, певци,
тази година отново ви каним в красивото кътче на България – гр. Трън, Област Перник, за да създадем за Шести пореден път празник на Българският танц и песен. В продължение на два дни – 4 и 5 Юни 2016г. сме ви приготвили много музика, събития, приятни изненади и програма, в която вие ще бъдете главни действащи герои. Всички заедно с вас и вашите приятели на Българския фолклор, ще преживеем едни незабравими мигове сред българската природа. „Фестивалният парк “ и тази година ви очаква с дръвчетата, които ще посадите и благословите с българските танци. В рамките на Фестивала ще ви запознаем със световноизвестните български „КУКЕРИ“.

За да направите ЗАЯВКА за участие във фестивал „От Трън По-Убаво Нема“ – 2016, моля попълнете следната ФОРМА

За да се запознаете с РЕГЛАМЕНТЪТ на фестивал „От Трън По-убаво Нема“ – 2016, моля натиснете ТУК

 

ПРОГРАМА
НА ШЕСТИЯ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ
„ОТ ТРЪН ПО-УБАВО НЕМА” 2016 – 4 Юни 2016г.,
Община ТРЪН, Област Перник

 

 • Събота – 4 Юни 2016г. – 09 часа – Площадът на гр. Трън
  Състезание „Бодифолк загадки”

Изискват се 4 участника по желание от всеки клуб – гост на фестивала. Ще се посетят 4 туристически обекта на територията на Община Трън, където се подготвят изненади за участниците. Регламентът на играта ще бъде обяснен на място. Най–далечното разстояние до обектите е 6 км. Състезанието е съобразено с възможностите на участниците, създавайки забавление и приятно настроение. Наградният фонд на състезанието е 500лв.
Всички участници във фестивала „От Трън по–убаво нема 2016” могат да посетят туристическите обекти, подкрепяйки своите участници в състезанието.

 • Ждрелото на река Ерма

През 1961 г. Ждрелото е обявено за природна забележителност и защитена територия. Дълго е около 100м, като на двата бряга на реката се издигат високи около 200 м. скални масиви, а в най–ниската част, до нивото на реката, разстоянието между скалите е едва 3-4 м.

 • Музеят на киселото мляко

представя Стамен Григоров (1878 – 1945 г.), откривателят на Бактерията Bulgarikus BACILIKUS.Той е роден в с. Извор, Трънско. Следвал е естествени науки в Монпелие (Франция), а после в Женева (Швейцария) и Париж (Франция).

 • Параклисът „Св. Петка”

е естествена пещера, в която според легендата Св. Петка се е укрила, гонена от неверници. В Пещерата има вкаменени отпечатъци от дланта и краката на светицата.

 • Музей на Бусинската керамика

с. Бусинци е известно с традиционното грънчарство в страната ни, като по време на Възраждането, в селото е било изградена местна школа, която се е славела в цялата страна с изработката на керамични съдове.

 • 13:00ч – ТЕХНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ:

В залата на НЧ ”Гюрга Пинджурова 1895” – център на гр. Трън – Техническа конференция за всички ръководители на Клубовете и Ансамблите. Информация за реда на представяне на участниците на сцената.

 • 14:00ч – ФЕСТИВАЛЕН ПАРК – „БОДИФОЛК”:

Засаждане на дърво или розов храст от всички Клубове – участници във фестивала „От Трън по – убаво нема” 2016, където всяко дърво ще носи името на Клуба или Ансамбъла, който го е засадил. Участниците, които вече са засадили дърво, да си го обгрижат.

 • 15:00ч – ДЕФИЛЕ:

Дефилето ще обиколи центъра на гр.Трън, което ще се прелее в общо хоро.

 • 16:00ч – Тържествено НАЧАЛО на фестивала:

редставяне на Клубовете и Ансамблите – участници във Фестивала

 • 19.30ч – ЗАКРИВАНЕ на фестивалния ден и връчване на грамотите и наградите.

 

 • 20:00ч – Празничен КОНЦЕРТ, в който ще участват известни певци и музиканти.

 

 • Празнична ЗАРЯ