АНПТ „Славей“

Ансамбъл за народни песни и танци „Славей“

Ансамбъл за народни песни и танци „Славей“ е създаден през 2017 г. от Стефан и Антония Иванови. АНПТ „Славей“ има за цел да запази и съхрани магията на сценичното изкуство, въплатено в народните песни и танци на България. Използвайки собствения си опит в Професионалните Ансамбли – НФА „Филип Кутев” и Ансамбъл „Тамбурица” – САЩ, те създадоха Ансамбъл по подобие на големите.

Въпреки краткото време, от създаването си, ансамбълът е успял да се утвърди и да прикове вниманието към себе си. Същата година, в която бе създаден, ансамбъл „Славей“ взе участие в международния фестивал „Музите“ в гр. Созопол, където спечели две статуетки с авторския си танц „Шопски игри“, музика на Коста Колев, хореография на Стефан и Антония Иванови.

Репертоарът на Ансамбъла е вдъхновен от Класиците на Българския Сценичен танц и е предимно Авторски, придържащ се към уникалността и красотата на Класическия Фолклорен Танцов и Музикален спектакъл.

На 04.11.2018г Ансамбъл за Народни Песни и Танци „Славей” направи и своята първа Премиера с фрагмент от спектакъла „Сбор се събра…” на сцената на Национален Фолклорен Конкурс „Пиленце пее” 2018 заедно с Невероятния Квартет „Славей”. Хореографията на танца е вдъхновена от песента на Великата Народна Певица Надка Караджова – „Сбор се Събра” и е на Стефан и Антония Иванови, а композитор на музиката е Голямата Народна Певица Светла Караджова. Обработката на Сергей Стойнов – един от най-добрите композитори на Народна музика в България.

Екипът на АНПТ „Славей” е изграден САМО от доказали се професионалисти:

    • Стефан Иванов и Антония Иванова – Главни Художествени Ръководители
    • Йордан Станимиров – Главен Хореограф и Педагог
    • Светла Караджова – Музиковет и Педагог
    • Сергей Стойнов – Композитор

Заповядайте в нашата зала, която се намира в гр. София, жк. Красно Село, ул. Пчела 27, за да се докоснете до магията на Българското Музикално и Танцово Сценично Изкуство.

Очакваме ви!!!

Сбор се събра...

Премиера на Национален Конкурс „Пиленце пее“ 2018
Хореография: Стефан Иванов и Антония Иванова
Музика: Светла Караджова
Обработка: Сергей Стойнов

Шопски Игри

Национален Конкурс „Пиленце Пее“ 2018
Хореография: Стефан Иванов и Антония Иванова
Музика: Коста Колев

Шопски Игри

Международен конкурс „Музите“ 2017 гр. Созопол
Наградени с две статуетки за представянето си.
Хореография: Стефан Иванов и Антония Иванова
Музика: Коста Колев

Шопски Игри

„Музите на гости на София“ 2018
Хореография: Стефан Иванов и Антония Иванова
Музика: Коста Колев