За нас

Клуб за Народни Танци "BODY FOLK"

Клуб за български народни танци „Body Folk” е създаден от Йордан Станимиров през 2000г. Това дава началото на голямата вълна, която пълни залите за народни танци и днес.
През 2000г. група родители, които придружавали децата си на народни танци, изявили желание да изучават и те български народни танци, без ангажимент към сценично представяне. От тогава до днес успяхме да заловим ръка за ръка на българско хоро, стотици любители, с различни професии и на различна възраст, които искат да се потопят в магията, наречена „Български фолклор”.
От създаването си Клуб за български народни танци „Body Folk”, се явавява на множество фестивали както в България, така и в чужбина, където е спечелил над 70 Златни, Сребърни медали, Статуетки, Плакети, Дипломи за отлично представяне и аплодисментите на многохилядната публика.

За 18 години Клубът за български танци „Body folk” откри над 20 групи на територията на гр. София и страната.
Клуб за народни танци „Body Folk” е главен организатор и на няколко Национални и Международни фестивали и конкурси, като основните са:
Национален, музикален и танцов конкурс ”Пиленце пее”, гр. София
Международен фестивал на Клубовете за български танци и Любителски Ансамбли
„От Трън по – убаво нЕма” Община Трън, Област Перник
Създатели и организатори на „Фестивал на Средногорието”, гр. Стрелча, със съдействието на Община Стрелча
Нашият Екип включва професионалисти, възпитаници на:
Национално Училище за Танцово Изкуство- НУТИ – гр. София; Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство (АМТИИ) – гр.Пловдив; Югозападен Университет „ Неофит Рилски” – гр. Благоевград; дългогодишни артист – балетисти в Национален Фолклорен Ансамбъл „Филип Кутев” – гр. София; Фолклорен ансамбъл „Тракия“ – гр. Пловдив;
които с радост ще Ви разкрият, красотата на българското танцово изкуство! Хореографите и Инструкторите на Клуб за народни танци „Body Folk“, ще Ви запознаят с автентични хорà от всички фолклорни области на България!

През 2017г. с част от танцьорите на Клуб за Народни Танци „Body Folk”, се създаде и Ансамбъл за Български Народни Песни и Танци „Славей“, който специализира и твори в сферата на сценичния обработен фолклор. За времето си от създаването, АНПТ „Славей“ успя да направи колекция от купи и медали от участията си в различни Конкурси и Фестивали.
Очакваме всички желаещи да се потопят в магията на Българския Национален Фолклор, да заповядат в нашите удобни и уютни зали.

0
Години
0
+
Членове
0
Преподаватели
0
Групи

Екип

Йордан Станимиров

Основател

Виж повече

Стефан Иванов

Хореограф

Виж повече

Антония Иванова

Хореограф

Виж повече

Биляна Атанасова

Преподавател

Виж повече

Полина Цанина

Преподавател

Виж повече

Ирина Войнова

Преподавател

Виж повече

Савина Иванова

Преподавател

Виж повече

Надежда Иванова

Преподавател

Виж повече