„Пиленце пее“ 2022 г.

Лого на национален конкурс Пиленце пее 2022 г.

Скъпи приятели, колеги, певци, танцьори, инструменталисти, каним ви да участвате в Единадесетия Национален, музикален и танцов конкурс „Пиленце пее“, гр. София, който ще се проведе от 8 до 23 Октомври 2022г. За Единадесети път ще се състои срещата на Талантите на Българската музика и танц на много сцени в гр. София. Създател и Основен организатор е НЧ”Надка Караджова 2012”, гр. София

Единадесетото издание на Националния конкус”Пиленце пее”2022 е включено в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от Министерството на културата на Република България с предоставяне на стипендии по чл. 10 от НУРОЗДИД за участници от VIII до XII клас, индивидуален изпълнител до 18-годишна възраст на народно пеене.

Националният музикален и танцов конкурс”Пиленце пее”2022, гр. София, ще се проведе под патронажа на Министерство на културата, Столична Община, със съдействието на Българска национална Телевизия, Българско национално радио, ФЕН ФОЛК ТВ, Минерална вода „Бачково”.

Националният музикален и танцов конкурс ”Пиленце пее”2022, гр. София, се посвещава на 10 годишнината от създаването на Народно Читалище „Надка Караджова 2012”, гр. София и 85 годишнината от рождението на великата певица на България Надка Караджова.

Всички участници ще имат предоставени професионални условия – озвучаване, осветление, в залите на Дом на културата „Красно село”, Дом на културата „Надежда”, Дом на културата „Искър”, гр. София, за да изявят своите певчески и танцови умения и се състезават за Големите награди на „Пиленце пее“2022г.

Ще дадем възможност на тези участници, които не могат да се изявят присъствено в нашите зали, да могат да се представят с изпълненията си ОНЛАЙН.

Пожелаваме ви успешна подготовка.

Регламент на конкурсът може да прочетете ТУК.

Заявка за участие може да се попълни ТУК.

Пожелаваме ви успешна подготовка.

Телефони за въпроси относно организацията на Конкурса ”Пиленце пее” 2020: +359 896 705 123 /124 , +359 897 966 294

Лога на патроните на фестивал Пиленце пее 2019г.